Site Overlay

Cildinize Fayda Sağlayacak 5 Sağlıklı Gıda

Mükemmel cilt bakım rutini veya ürününü bulmak her zaman sürekli olarak aradığınız bir şey olabilir. Bununla birlikte, pahalı ürünler ve ayrıntılı prosedürlerin yanı sıra, sağlıklı ve ışıltılı bir cildin elde edilmesine ve korunmasına yardımcı olabilecek genellikle elimizde daha basit araçlar vardır. Bu araçlardan bazıları cilt sağlığını ve görünümünü belirlemede aslında düşündüğümüzden çok daha önemlidir. Böyle bir araç, cildimizi ve vücudumuzu korumak için her gün tükettiğimiz yakıttır: yiyecek! Hangi yiyeceklerin tüketileceğini bilmek sadece daha sağlıklı ve daha güzel bir cilde kavuşmanıza yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda günlük rutininizdeki basit ve kolay değişikliklerle elde edebileceğiniz bir şeydir.

Markette yürürken, Doktor Lawrence E. Gibson’ın cildinize ekstra bir destek verebileceğini önerdiği antioksidan açısından zengin yiyeceklerden bazılarını denemeyi düşünün !

Sarı ve turuncu meyve ve sebzeler

Beta-karoten açısından zengin olan havuç, biber, kayısı ve tatlı patates gibi turuncu meyve ve sebzelerin eklenmesi, vücudunuza ekstra bir A vitamini dozu sağlamanıza yardımcı olacaktır. Vücudunuza doğal bir güneş kremi gibi davranarak onu sağlıklı tutacak besinleri sağlıyorsunuz. Tatlı patates gibi sebzelerde bulunan antioksidanlar cilt hücrelerinizi korur ve güneş yanığı, hücre ölümünün yanı sıra kuru ve kırışık ciltleri önlemeye yardımcı olabilir.  

Yeşil sebzeler

Yapraklı yeşillikler, ıspanak ve brokoli gibi daha fazla yeşil sebze tanıtmak, vücudunuza A vitamini, C ve çinko gibi ekstra vitaminler ve mineraller sağlar. Bunların yanı sıra, yeşil sebzeler de cilt kanserini önlemeye yardımcı olur ve koruyucu ajanı sülforafan nedeniyle cilt hasarından koruyabilir.

Domates

Yeşil sebzelere benzer şekilde, domatesler cildinize bol miktarda C vitamini ve her ikisi de cildinize güneş hasarını önlemeye yardımcı olacak likopen sağlar.  

Meyveler

Antioksidanlarla dolu meyveler, cildinize turuncu sebzeler gibi benzer faydalar sağlayacak ve cildinizin sağlıklı görünmesini ve zararlı güneş hasarından daha fazla korunmasını sağlayacaktır.

Yağlı balık

Somon, uskumru ve ringa balığı gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri açısından çok zengin oldukları için cilt sağlığını artırmak için harika yollardır. Diyetinize daha fazla yağlı balık eklemek, cildinizi esnek, kalın ve nemlendirmeye yardımcı olacaktır. Daha fazla yağlı balık yemek, kızarıklığı ve akneyi azaltmaya yardımcı olan azalmış iltihabı teşvik eder. Diğer birçok cilt sağlıklı gıdaya benzer şekilde, yağlı balıklar büyük bir E vitamini kaynağıdır.

Harika bir cilt bakım rutine sahip olmak, sağlıklı görünen cildin korunmasına yardımcı olurken, bir dahaki sefere bakkalda olduğunuzda bu yiyeceklerden bazılarının seçilmesi cilt sağlığının yeni yollarla geliştirilmesine yardımcı olabilir!

Bir yanıt yazın

Scroll Up
Dil Seçim »
Scroll Up